Betonglook

ClayStone. Naturlig beton cire til alle overflater.

slik legger du claystone

ClayStone er et patentert produkt fra kvalitetsleverandøren ClayLime. Produktet kan påføres en rekke ulike typer underlag og gir et ettertraktet fugefritt og betonglignende utseende. ClayStone er basert på det naturlige mineralet lutit som utvinnes i europeiske gruver. Dette er en puss som er miljøvennlig, innemiljøvennlig og gir fantastiske overflater. Produktet er brukervennlig og godt å arbeide med.

Slitestyrken er usedvanlig god, et ClayStone-gulv tåler hard bruk! Pussen er også godt egnet til vegger, møbler, benkeplater og nisjer.

ClayStone er i bruk i en rekke offentlige og private prosjekter og vi kan vise til flere ulike referanseprosjekter. Vi har selv lang erfaring med påføring av ClayStone og kan gi råd og veiledning om de ulike bruksmåtene.

 
HVORFOR VELGE CLAYSTONE

Det kan være vanskelig å finne ut av hvilke av våre betonglookprodukter som er de riktige til ulike typer bruk. Her er noen momenter som kan være nyttige å ha i mente angående ClayStone:

 • Robust. Tåler hard bruk
 • Overflatene kan bearbeides til ulike uttrykk. Fra et rolig til røft steinaktig utseende.
 • Meget miljøvennlig. Basert på naturlige materialer som lutitt og kalk.
 • Kan påføres over eksisterende fliser for en enkel baderoms- eller kjøkkenfornyelse.
Hvordan legge ClayStone

ClayStone er et produkt som er godt å arbeide med. En erfaren fagmann som er vant med sparkel eller finere murerarbeid vil mestre arbeidet raskt.

Vi selger også ClayStone til flere og flere kunder som ønsker å utføre legging selv. Noen deltar på kurs først, mens andre har mer erfaring og gjør det på egen hånd.

Ønsker du kontakt med profesjonelle som kan utføre jobben så kan vi formidle kontakt med dyktige fagfolk mange ulike steder i landet. Ring oss på 984 29 939‬ eller send en mail til post@naturatec.no så hjelper vi gjerne!

Husk underlaget!

Et godt forberedt underlag er avgjørende for et godt resultat med alle våre pussprodukter. En slett og stabil overflate er viktig, sprekker og ujevnheter i underlaget vil komme gjennom pusslaget, så det lønner seg å gjøre et godt grunnarbeid. Pass på at underlaget er godt rengjort, stabilt, tørt og uten spor av olje, fett, gammel farge eller andre substanser som kan påvirke heften. Underlaget skal alltid primes med Perfect Primer før påføring av ClayStone.

De fleste underlag som er stabile og uten sprekker kan brukes som underlag for ClayStone. Her er noen eksempler på hvordan underlaget bør forbehandles:

 • MDF plater: Sparkle, forsterk og forsegle alle sprekker med for eksempel fiberremser. Slip gjerne vekk ujevnheter før priming.
 • Ciporex Block: Tett sprekker, jevn ut flaten med sementbasert fliselim. Prime med Perfect Primer.
 • Gipssplater: Sparkle, forsterk og slip alle sprekker og ujevnheter. Bruk for eksempel fiberremser på alle ujevnheter. Prime med Perfect Primer
 • Isoleringssplater: ClayStone kan bruker på for eksempel Lux-elementer under forutsetning av at de er montert ihht anbefalinger fra produsent. Jevn overflaten ut med en sementbasert sparkel eller fliselim.
 • Treplater : Avfett overflaten og fjern evt voks Slip malte eller lakkede overflater. Sparkle og slip ujevnheter og sprekker. Prime med Perfect Primer.
 • Fliser: Avfett overflaten. For å unngå markerte fuger etter flisene skal først fugene forsegles. Dette gjøres for eksempel med en fuktsperre som påføres fugene med pensel. Siden skal hele overflaten bredsparkles med fliselim eller en sementbasert sparkel. Prime alltid flisene før sparklingen med en primer som brukes til fliselegging. Snakk med fliseforhandler om hvilke produkter de har til dette.
 • Benkeplater: Bruk for eksempel MDF som underlag. Sparkle, forsterk og forsegle alle sprekker med fiberremser eller lignende. Slip gjerne vekk ujevnheter før priming. Puss ned alle ytterhjørner for økt holdbarhet. Prime med Perfect Primer.

Velg riktig underlag!

 

Kerakoll leverer kvalitetsprodukter til en grønn byggeplass

Et godt underlag er helt avgjørende for et godt resultat! Har du sprekker eller ujentheter i underlaget vil disse synes gjennom pussen du legger over. Vi samarbeider derfor med italienske Kerakoll. Dette er Europas største produsent av miljøvennlige byggevarer. Fra sitt laboratorium i Nord-Italia utvikler de produkter som kombinerer miljøvennlig teknologi med kompromissløs kvalitet. Produktene er brukt i en årrekke av store produsenter over hele europa. Vi leverer til private og profesjonelle over hele landet. Les mer om produktene, priser og levering her....

Kerakoll
 • Meld deg på kurs!

  Vi holder jevnlig kurs i Bergen både for profesjonelle og private. På våre kurs får du innføring og erfaring i å påføre våre mest populære produkter. Kursene kan tilpasses etterspørsel og det dere ønsker.

  finn ut mer
 • Bli forhandler!

  Vi opplever en stor økning i etterspørsel etter våre produkter og søker forhandlere og håndverkere som kan føre våre produkter. For profesjonelle har vi egne priser og bidrar med nødvendig opplæring for påføring og videresalg. For mer informasjon om hvordan du kan bli forhandler klikk her.

  les mer
Alle betonglookprodukter
Top