Betonglook

Pastellone. Betonglook i italiensk tradisjon.

slik legger du pastellone

Pastellone er en italienskprodusert puss. Pussen er utviklet med utgangspunkt i den tradisjonelle "Pastellone Venetiano" som man finner mange eksempler på i eldre bygg i Venezia og i Veneto-regionen i Nord-italia. Pussen er basert på kalk, marmor og sement, men tilsatt hydraulisk kalk og akryl for økt slitestyrke og holdbarhet. Pastellone gir en naturlig og vakker overflate og kan brukes på gulv, benkeplater, vegger og nisjer.

Med Pastellone får du sømløse - og tidløse - overflater.

Pastellone er lett å arbeide med og man får en elegant, men likevel robust finish. Pussen er hvit, men kan tilsettes pigmenter og blandes til en rekke ulike farger og nyanser.

Pastellone kan gis ulike overflatebehandlinger, og produktets egenskaper vil avhenge av hvilket produkt man velger til dette. Til gulv med vanlig til hard trafikk anbefales to-komponent lakk. Med en slik behandling får man robuste og hardføre gulv som tåler å brukes. Vegger kan vokses, noe som gir en miljøvennlig og silkemyk overflate.

 
HVORFOR VELGE PASTELLONE

Det kan være vanskelig å finne ut av hvilke av våre betonglookprodukter som er de riktige til ulike typer bruk. Her er noen momenter som kan være nyttige å ha i mente angående Pastellone:

 • Robust. Tåler hard bruk
 • Rolig og elegant utseende.
 • Meget enkelt å påføre.
Hvordan legge Pastellone

Pastellone er enkelt å arbeide med. En erfaren fagmann som er vant med sparkel eller finere murerarbeid vil mestre arbeidet svært lett.

Vi selger også Pastellone til kunder som ønsker å utføre legging selv. Noen deltar på kurs først, mens andre gjør det på egen hånd. Vi er selvsagt tilgjengelige for råd og veiledning underveis.

Ønsker du kontakt med profesjonelle som kan utføre jobben så kan vi formidle kontakt med dyktige fagfolk mange ulike steder i landet. Ring oss på 984 29 939‬ eller send en mail til post@naturatec.no så hjelper vi gjerne!

Husk underlaget!

Et godt forberedt underlag er avgjørende for et godt resultat med alle våre pussprodukter. En slett og stabil overflate er viktig, sprekker og ujevnheter i underlaget vil komme gjennom pusslaget, så det lønner seg å gjøre et godt grunnarbeid. Pass på at underlaget er godt rengjort, stabilt, tørt og uten spor av olje, fett, gammel farge eller andre substanser som kan påvirke heften.

De fleste underlag som er stabile og uten sprekker kan brukes som underlag for Pastellone. Her er noen eksempler på hvordan underlaget bør forbehandles:

 • MDF plater: Sparkle, forsterk og forsegle alle sprekker med for eksempel fiberremser. Slip gjerne vekk ujevnheter før priming.
 • Ciporex Block: Tett sprekker, jevn ut flaten med sementbasert fliselim. Prime med Perfect Primer.
 • Gipssplater: Sparkle, forsterk og slip alle sprekker og ujevnheter. Bruk for eksempel fiberremser på alle ujevnheter. Prime med Perfect Primer
 • Isoleringssplater: Patellone kan bruker på for eksempel Lux-elementer under forutsetning av at de er montert ihht anbefalinger fra produsent. Jevn overflaten ut med en sementbasert sparkel eller fliselim.
 • Treplater : Avfett overflaten og fjern evt voks Slip malte eller lakkede overflater. Sparkle og slip ujevnheter og sprekker. Prime med Perfect Primer.
 • Fliser: Avfett overflaten. For å unngå markerte fuger etter flisene skal først fugene forsegles. Dette gjøres for eksempel med en fuktsperre som påføres fugene med pensel. Siden skal hele overflaten bredsparkles med fliselim eller en sementbasert sparkel. Prime alltid flisene før sparklingen med en primer som brukes til fliselegging. Snakk med fliseforhandler om hvilke produkter de har til dette.
 • Benkeplater: Bruk for eksempel MDF som underlag. Sparkle, forsterk og forsegle alle sprekker med fiberremser eller lignende. Slip gjerne vekk ujevnheter før priming. Puss ned alle ytterhjørner for økt holdbarhet. Prime med Perfect Primer.

Slik gjør du det:

Velg riktig underlag!

 

Kerakoll leverer kvalitetsprodukter til en grønn byggeplass

Et godt underlag er helt avgjørende for et godt resultat! Har du sprekker eller ujentheter i underlaget vil disse synes gjennom pussen du legger over. Vi samarbeider derfor med italienske Kerakoll. Dette er Europas største produsent av miljøvennlige byggevarer. Fra sitt laboratorium i Nord-Italia utvikler de produkter som kombinerer miljøvennlig teknologi med kompromissløs kvalitet. Produktene er brukt i en årrekke av store produsenter over hele europa. Vi leverer til private og profesjonelle over hele landet. Les mer om produktene, priser og levering her....

Kerakoll
 • Meld deg på kurs!

  Vi arrangerer kurs både for profesjonelle og private. På våre kurs får du innføring og erfaring i å påføre våre mest populære produkter. Kursene kan tilpasses etterspørsel og det dere ønsker.

  finn ut mer
 • Bli forhandler!

  Vi opplever en stor økning i etterspørsel etter våre produkter og søker forhandlere og håndverkere som kan føre våre produkter. For profesjonelle har vi egne priser og bidrar med nødvendig opplæring for påføring og videresalg. For mer informasjon om hvordan du kan bli forhandler klikk her.

  les mer
Top